Vysokopolyfenolický olivový olej (extra panenský a nefiltrovaný) - Megaritiki Ladolea, 5L
Detailní popis produktu
Evropský úřad pro bezpečnost potravin schválil zdravotní tvrzení (nařízení Komise (EU) 432/2012), že polyfenoly olivového oleje přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Toto tvrzení lze použít pouze u olivových olejů obsahujících nejméně 250 mg hydroxytyrosolu, tyrosolu nebo jejich derivátů na 1 kg olivového oleje a příznivého účinku se dosáhne při denním příjmu 20 g takového olivového oleje. Již 1,5 lžíce takového oleje denně je tedy velmi významným zdrojem antioxidantů.
Tento vysokopolyfenolický extra panenský olivový olej (Megaritiki Variety) od Ladolea je s neuvěřitelným obsahem 700-989 mg olivových polyfenolů/kg (dle sklizně) nejvíce antioxidačním olivovým olejem této odrůdy vyráběným v Řecku a jedním z nejvíce antioxidačních olivových olejů na celém světě!
Byl analyzován Dr. Prokopios Magiatis a Dr. Eleni Meliou na farmaceutické fakultě Národní kapodistriánské univerzity v Aténách a je certifikován na tento masivní obsah, aby poskytoval min. 700-989 mg hydroxytyrosolu, tyrosolu nebo jejich derivátů/kg. Již v jediné čajové lžičce (6g) tohoto silného oleje je tedy dostatečný obsah polyfenolů pro povolené zdravotní tvrzení a významný benefit lidskému organismu.
Je třeba poznamenat, že Megaritiki společnosti LADOLEA vykazují také skutečně vyšší než průměrné hodnoty oleocanthalu a oleacinu, které mají důležitou biologickou aktivitu a souvisí s protizánětlivou, antioxidační, kardioprotektivní a neuroprotektivní aktivitou.
Pozn.: Kromě olivového oleje nalezneme vysoké množství různých polyfenolů například také v tmavé čokoládě, kakaovém prášku a bobech (s obsahem okolo 1800mg-3400mg na 100 gramů!)
Olivový olej se historicky ve všech ohledech dostatečně prokázal tradiční středomořskou kuchyní, věky a časem užívání zdravými lidmi vč. velkého množství centenariánů, kteří opakovaně označují olivový olej jako stabilní základ svého jídelníčku.
Včasná sklizeň i studená a nefiltrovaná extrakce dodávají tomuto olivovému oleji dokonalou rovnováhu s pronikavou dochutí a intenzivním ovocným charakterem.
Tento olej získal mnoho mezinárodních ocenění, vyrábí ve vesnici Dendro, na 650 m vysoké hoře poblíž Korintu, z oliv odrůdy Megaritiki, která je pěstována exkluzivně v severní části Peloponésu. Olivy jsou ručně sbírány od začátku listopadu. V tuto dobu jsou olivy nezralé a stále ještě mají zelenou barvu. Díky tomu mají olivy výrazně ovocné tóny, velmi intenzivní dochuť a mají více polyfenolů a antioxidantů, které jsou tolik zdraví prospěšné. Olivy jsou sklízeny ručně s velkou péčí a jsou lisovány striktně během 24 hodin od sklizně, díky čemuž si uchovají maximum prospěšných látek. Olivy jsou lisovány za studena při teplotě pod 27° Celsia, což zaručuje výrobu excelentního oleje s výjimečným aroma a chutí. Před plněním do lahví je olej skladován na krátkou dobu v nerezových nádobách, kde dochází k procesu přirozené sedimentace. Potom je olej připraven k tomu, abyste si jej mohli vychutnat.
Lokalita: Dendro horská vesnice (650m.n.m.), Korintie, Peloponés
Odrůda: Megaritiki
Sklizeň: 10. - 30. listopad
Obsah: 5 litrů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.