ORGANIC Pure Power Whey Protein, natural 382g

1 149 Kč / ks
Skladem

Nejvyšší možná kvalita syrovátkového proteinu z hlediska zdraví a zpracování.

Detailní informace

Detailní popis produktu

USDA ORGANIC (BIO) Proteinový prášek - PURE POWER whey protein (syrovátkový protein) natural - je jeden z nejlepších produktů, co se dá na poli whey proteinů a jejich výrobců - beroucích ohled na kvalitu a zdraví ruku v ruce s výživou koupit. I když jde o možnost, kterou většina lidí nikdy nevyužije - je velmi důležité, že náš trh ji zde také nabízí - pro všechny ty, kteří ji tak jako já sám chtěli, hledali a nenacházeli. 

Proteiny jako tento se většinou již liší jen značkou, obalem a oblastí, na které se pasou krávy od nichž pochází původní syrové mléko pro pozdější výrobu zastudena atd. - kategorie je toto však možnostně a jednotně ta NEJVYŠŠÍ (kdy záležitosti jako je certifikace Organic (BIO), GRASS fed krmení, bez použití hormonů a genetické modifikace atd. jsou JIŽ naprostá samozřejmost i ruku v ruce s vysokou cenou, která se v takovém případě nedá obejít).

Všimněte si, že většina proteinů na trhu nejsou BIO, nejsou "Grass fed", obsahují aditiva a umělá sladidla a nemají ani deklaraci bez rBGH a GMO free...

Jde o "organic-grass-fed" koncentrát syrovátkového proteinu, vyrobený zastudena bez jakéhokoli zásahu chemie a bez jakýchkoli umělých aditiv.Celé složení jsou de facto 2 látky - protein a slunečnicový lecitin (výrobce nepoužívá ani sóju jelikož obsahuje estrogenní komponenty). Bez lecitinu (což je vlastně jen přírodní látka, dovolující "emulgovat" - spojit tuk a vodu) by šlo vlastně o celistvou surovinu s jednou jedinou položkou ve složení - Organický koncentrát proteinu nejvyšší možné kvality. 

SLOŽENÍ: Organický syrovátkový proteinový koncentrát (z volného chovu USDA Organic grass fed zdroj, bez rBGH), Slunečnicový lecitin(GMO free).

Extrémní kvalita procesu výroby a použitých surovin se samozřejmě odráží na výsledné ceně, která je ještě umocněna dovozem z USA, kurzem dolaru, daněmi a poplatky. Je však na zvážení každého, co do svého těla vkládá. Já vždy osobně doporučuji výhradně naturální verze proteinů-koncentrátů(s vyjímkou cíleného užití hydrolyzátů nebo specifických užívání izolátů ve fitness sféře kvůli laktóze), s důrazem na maximální kvalitu a tzv. "bohatou skromnost" - kdy z co nejméně, získáme pro tělo co nejvíce (aneb je podle mě mnohem vhodnější brát denně např. 20-40g tohoto proteinu než 80-160g konvenčního (ano 4x méně).

95% všech proteinových produktů na trhu bych vůbec nedoporučil pít. A pokud, už je někdo na takové úrovni, že si může svůj sport a zdraví dovolit suplementovat kvalitním proteinem (z pevné stravy se totiž dá dostatek proteinu získat bez problémů), měl by se pak vždy snažit najít to absolutně nejlepší pro jeho tělo a využít potenciál i konkrétní nadřazenost takového doplňku k pevné stravě na maximum a v co nejlepší doby dne (okolo-tréninková okna, "undereating" fáze apod.)

Variant a alternativ je mnoho, a vždy se dá najít střední cesta, v takovém případě sahejte vždy alespoň po variantách bez sladidel nebo přinejhorším se stévií, které jsou vždy vyráběny zastudena a postaveny na koncentrátu s minimem aditiv. Nepočítejte však, že Váš produkt bude nedenaturován - v 99% ani ty nejlepší "nativní" proteiny a produkty tvářící se jako TOP "zastudena" apod. neunikli původní pasterizaci-denaturacitoho nejdůležitějšího - a to zdroje (mléka), ze kterého vzešla původní surovina pro výrobu - syrovátka. Pasterizace je totiž daná ve většině zemí zákonem a výrobci se také navíc bojí kontaminací, apod. Klamou proto de facto své zákazníky lživými popisy. Protože pasterizace = extrémně silné znehodnocení mléka a jeho vitálních komponentů. Po pasterizaci zdroje už žádné další procesy "zastudena" to ztracené nezachrání, pouze ještě neprohlubují další denaturaci, která by se dále zhoršovala. Antioxidační a léčebná hodnota proteinu je však silně znehodnocena. Jsou pouze asi 2 značky na celém světě, které měli původní syrovátku z opravdu nepasterizovaného mléka a našli způsob jak toto realizovat ruku v ruce se zákonem pro top výsledný produkt(toto souvisí s odběrem syrovátky od producentů nepasterizovaného Amerického Cheddaru s ochr. známkou receptu syrového sýru) - tento protein BYL jeden z nich. POZOR - toto tvrzení již bohužel v momentální šarži výrobků neplatí, Miracle whey je od teď také již "jen" nativní tzn. také prošel jednou první pasterizací kvůli legislativě pro výrobce, kterou již Mercola nedokáže obejít. Stále se však jedná o nejvyšší momentálně dostupnou variantu syrovátkové bílkoviny na trhu!

Ta top varianta je vždy jen jedna a ti nejnáročnější ví moc dobře, o čem píši. Bílkovina není bílkovina stejně tak, jako aminokyselina není aminokyselina - vše závisí na zpracování a čím blíže je produkt k nativní-celistvé podobě, tím je pro tělo vhodnější. Složení na obalu je jedna věc, ale co si tělo z produktu nakonec opravdu vezme již druhá. Spousta produktů klame neznalé zákazníky sliby, lživou reklamou a matoucím mega-složením, které je ve většině případů pak pro tělo zevnitř při zpracování ještě více matoucí než ono složení pro oči zákazníka. Například izoláty se tváří jako nejlepší a nejdražší formy proteinu, avšak pro náš organismus můžou být i velmi nevhodné (proč, čti níže) stejně tak, jako nálože sladidel, zahušťovadel, konzervantů a jiných zbytečných aditiv přinášejících pouze řady problémů...

Jde o proteinový syrovátkový koncentrát, který pochází od volně pasoucích se zvířat. Zpracován za studena. Bez použití kyselin a chemie při procesu zpracování, nedochází k denaturaci aminokyselin. Obsahuje syrovátkový proteinový koncentrát (neobsahuje proteinové izoláty). Neobsahuje umělé cukry. Obsahuje proteinový prášek s triglyceridy se středním řetězcem (MCT) pro lepší stravitelnost. Jeho zdroj nebyl pasterizován.

 Miracle Whey Protein obsahuje beta-glukany.

Vysoce kvalitní syrovátkový protein je důležitý pro maximalizaci hladiny glutathionu - super antioxidantu.

Glutathion je jedním z nejsilnějších antioxidantů ve vašem těle. Je přítomen v každé z vašich buněk. To ho odlišuje od ostatních antioxidantů v tom, že se nachází právě uvnitř.

Kvalitní syrovátka poskytuje všechny klíčové aminokyseliny pro produkci glutathionu(cystein, glycin a glutamát) a obsahuje jedinečný cysteinový zbytek (glutamylcystein), který je vysoce bioaktivní pro konverzi na glutathion.

Glutamylcystein je vázaná molekula (cysteinu a glutamátu), která se přirozeně vyskytuje v Albuminu - křehké imunitní složce syrovátky. Tato molekula se výhradně nachází v syrovátce a vzácně se objeví v jiných bílkovinách v potravě.

Proto jsou nativní syrovátkové bílkoviny nejlepší v podpoře tvorby glutathionu.

Kromě toho, syrovátka poskytuje důležité co-faktory, imunoglobuliny, laktoferin a alfa mléčný albumin (také výborný zdroj cysteinu), které společně pomáhají vytvořit to správné metabolické prostředí pro vysokou aktivitu glutathionu.

Původ proteinu
Syrovátkový protein je získáván z volně se pasoucího chovu s certifikací USDA organic.

Jedná se o vedlejší produkt výroby sýru čedaru, který je znám svou vysokou bezpečností a kvalitou výrobních předpisů, které jsou nezbytné k poskytování dobrého, vysoce kvalitního sýru. Tedy jedná se o protein z RAW mléka. Tedy jde o nejvyšší kvalitu proteinu, pokud základem je raw mléko.

Během zimy a jiných suchých období, kdy se omezuje růst pastvin, dostávají krávy krmné doplňky, jako je travní siláž, kukuřici bez geneticky modifikovaných organismů, ječmen, pícniny, jako je řepa, kapusta a houby, a velmi oblíbený extrakt z odpadu z palmových jader.

Množství obilí ve stravě je velmi malé, obvykle méně než jedno procento.

Jakmile jsou krávy dojeny, mléko je přepravováno do zařízení v čistých nákladních vozech z nerezové oceli, kde se zpracovává na mléko, máslo, sýr a koncentrát syrovátkového proteinu, vedlejší produkt sýra.

Přirozené pastviny a krmení z pastvin zvyšují nutriční kvalitu mléka a sýrů, jakož i obsah aminokyselin a imunoglobulinů syrovátkového proteinu.

Když krávy jedí výhradně trávu, hladiny leucinu a CLA v jejich mase a mléku jsou typicky o 300 až 500 procent vyšší než u těch, které jsou krmeny nepřirozenou dietou na bázi obilí.

Vysoce kvalitní syrovátkový protein je důležitý pro maximalizaci hladiny glutathionu
Glutathion je jedním z nejsilnějších antioxidantů ve vašem těle. Je přítomen v každé z vašich buněk. To ho odlišuje od ostatních antioxidantů v tom, že se nachází právě uvnitř a tak chrání vaše buňky a mitochondrie před oxidačním poškozením.

Kvalitní syrovátka poskytuje všechny klíčové aminokyseliny pro produkci glutathionu(cystein, glycin a glutamát) a obsahuje jedinečné cysteinový zbytek (glutamylcystein), který je vysoce bioaktivní pro konverzi na glutathion.

Glutamylcystein je vázaná molekula (cysteinu a glutamátu), která se přirozeně vyskytuje v Albuminu - křehkou imunitní složkou syrovátky. Tato molekula se výhradně nachází v syrovátce a vzácně se objeví v jiných bílkovinách v potravě.

Proto jsou syrovátkové bílkoviny nejlepší v podpoře tvorby glutathionu.

Kromě toho, syrovátka poskytuje důležité co-faktory, imunoglobuliny, laktoferin a alfa mléčný albumin (také výborný zdroj cysteinu), které společně pomáhají vytvořit to správné metabolické prostředí pro vysokou aktivitu glutathionu.

ORGANIC PURE POWER Whey Protein, bez příchutě, doplněk stravy, 382 g

Proteinový syrovátkový koncentrát pochází od volně pasoucích se zvířat je GMO free. Syrovátka je zpracována za studena. Bez použití kyselin a chemie při procesu zpracování, tedy nedochází k denaturaci aminokyselin. Jedná se o syrovátkový proteinový koncentrát (neobsahuje proteinové izoláty). Neobsahuje umělé cukry.

Složení – 2 naběračky (26 g) dle DDD (denní dávky): %DDD

Tuky - 1g - 1%
Nasycené tuky - 1 g - 5%
Trans tuky - 0g
Cholesterol - 60 mg - 20%
Sodík - 40 mg - 2%
Draslík - 160 mg - 4%
Sacharidy - 2 g - 1%
- Cukry - 1g
Proteiny - 20 g - 40%
Vápník - 110 mg - 8%
Železo - 0,1 mg - 2%

Složení aminokyselin ve 100g:
Alanin - 4,0 g
Arginin - 1,9 g
Kyselina asparagová - 8,8 g
Cystein - 1,6 g
Kyselina glutamová - 14,4 g
Glycin - 1,5 g
Histidin - 1,4 g
Isoleucin - 4,7 g
Leucin - 8,3 g
Lysin - 7,3 g
Methionin - 1,7 g
Fenylalanin - 1,9 g
Prolin - 5,1 g
Serin - 4,0 g
Threonin - 5,5 g
Tryptofan - 1,0 g
Tyrosin - 2,0 g
Valin - 4,5 g

Proč dále doplňovat tento Whey Protein do svého jídelníčku?

Pro starší - s přibývajícím věkem vaše tělo postupně ztrácí schopnost produkovat kritické aminokyseliny - základní proteiny, které potřebujete pro výrobu energie, imunitní akce a tvorbu svalů 

Na co si dát pozor při výběru vhodného doplňku s obsahem proteinů?

Najít proteinový prášek, který obsahuje správné proteiny, v nejúčinnější směsi, nutričně vyvážený, včetně dobré chuti může být skutečnou výzvou...

Co jsou všechny ty náhodné složky?

Jak mám vědět, že obsahuje ty nejlepší proteiny?

Proč obsahuje tolik umělých sladidel?

Jak mohu zjistit původ proteinů?

Jaký je rozdíl mezi metodou zpracování a jak to ovlivní proteinový prášek?

Jaký proteinový koncentrát je pro mě nejvhodnější (rozdíl mezi izolátem a koncentrátem)?

Obsahuje proteinový prášek těžké kovy (arsen, kadmium a olovo)?

Syrovátka pochází od zvířat z volných pastvin bez pesticidů

pastva je nutričně lepší než obilí na krmení

je bohatá na zdravé tuky (CLA - konjugovaná kyselina linolová)

Syrovátka bez GMO a zpracování za studena

vyberte si syrovátku vyrobenou bez geneticky modifikovaných organismů

syrovátka je zpracována za studena - chrání živiny v jejich přirozeném stavu (opakem je tepelné zpracování, které poškozuje stopové prvky a aminokyseliny)

neobsahuje sóju

Bez použití chemie při procesu zpracování

bez použití kyselin a chemie při procesu zpracování, nedochází k denaturaci aminokyselin

kyseliny se používají při "levné výrobě" na oddělení syrovátky od tuků

při chemickém odebírání tuků se odebírají imunologické vlastnosti (fosfolipidy, fosfatidylserin a kortizol). Kromě toho imunoglobuliny IgG jsou vázány na tukové globule a jsou vynikajícím zdrojem glutaminu a cysteinu

Jedná se o proteinový koncentrát

proteinové izoláty jsou bílkoviny bez jejich přirozených nutričních kofaktorů

všechny izoláty jsou vystaveny použití kyselin a chemie při výrobě

vaše tělo nemůže dokonale a správně asimilovat bílkovinu v izolované formě (proto izolát může podporovat vyrýsování těla - však nezdravou cestou kdy klade metabolické nároky na tělo a silně ho demineralizuje a překyseluje - to se pak při delším užívání a nízkotučné-vysokoproteinové dietě odráží na nezdravě vyrýsovaném vzhledu a kazivosti zubů i problémech s kostrou a klouby)

vzhledem k nadměrnému zpracování mají izoláty nedostatek klíčových aminokyselin a nutričních kofaktorů

Slazené přirozeně ne uměle a obsahují min. množství sacharidů

nejlepší je vyvarovat se umělým sladidlům a příchutím

váš produkt by měl mít nízký glykemický index, nízký obsah sacharidů, žádný cukerný alkohol, glycerin, fruktózu, cukr nebo lepek

Proteinový prášek musí být lehce stravitelný a biologicky čistý

vhodný je obsah MCT (triglyceridy se středně dlouhým řetězcem) - jednodušeji se vstřebávají a rozštěpí se rychle

testován negativně na obsah těžkých kovů

zachovává nejvyšší biologickou hodnotu prospěšných stopových prvků beze změny

obsahuje nejvyšší možnou koncentraci leucinu a kyseliny glutamové (ke zvýšení hladiny energie a podpory budování svalové hmoty)

 

"Volba kvality, je na každém. Vždy je však lepší různé možnosti volby mít, než je postrádat."

-Adam Raw

 

Upozornění:

Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použítí produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz