KEFÍR (darkmilk) Naive, 57 g
Detailní popis produktu
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis
Kefír je vítězstvím mléka nad časem. V Litvě existují starodávné tradice vytváření kefíru, autentického produktu kulinářského dědictví a přirozené kultivace/fermentace mléka po tisíc let. Kefír obsahuje probiotika, symbiózu prospěšných bakterií a kvasinek, které fermentují a tím také přirozeně konzervují mléko. Z generace na generaci se tajemná kefírová zrna předávají dál, aby se udržela dlouhá tradice tohoto vitálního nápoje. ,,Ve jménu svého inovativního ducha jsem se rozhodl vyrobit něco skutečně neortodoxního smícháním kefíru se svou čokoládou. Díky živým mikroorganismům tento výtvor zraje dál (jako třeba sýr) a jeho chuť se postupně vyvíjí. Je to dostatečně nadčasové?´´
Obyvatelé kavkazských hor vyráběli kefír tisíce let. V této oblasti jsou zrna kefíru známá pod názvem „Prorokova zrna“. Dle legendy o původu zrn schopných žít v mléku a kultivovat ho, totiž obdaroval prorok Mohammed ortodoxní křesťany kavkazské oblasti posvátnými zrnky kefíru. Mohammed údajně učil lidi, jak z nich vyrábět kefír a lidé si jej ctili jako superpotravinu podporující zdraví. Zrna kefíru i způsoby nakládání s nimi si udržovali lidé v kavkazských horách po mnoho generací v úplné tajnosti. Vlastnit tato zrna kdysi znamenalo mít velké bohatství. Lidé věřili, že magická moc kefíru by se nějak snížila, kdyby se tajemství výroby sdílelo mimo jejich region. Marco Polo zmínil tento "magický nápoj" ve svých kronikách. Kefír byl vždy ceněn jako potravina lidového léčitelství, ale tajemství a klíč k výrobě kefíru se dostali k širší veřejnosti až počátkem 20. let.
Kefírová Naive mění způsob, jakým vnímáme mléčnou čokoládu. Dodává až ,,šampaňský´´ nádech a mírně kyselou dochuť. Aroma tvořící kefírové mikroorganismy, které jsou v čokoládě stále aktivní, fungují jako kouzlo a tvoří patrné květinové tóny v této čokoládě.
Tato unikátní kefírová darkmilk 57% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému a kefírovému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Kefírová čokoláda Naive 57% je oslazená surovým třtinovým cukrem a "grass fed" mlékem v celkovém množství 17,1g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao*, surový třtinový cukr*, kakaové máslo *, kefír (10%), pastvené("grass fed") sušené mléko *, . * divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 57 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2116 kJ/503 kcal
Tuky 45,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,7 g
Sacharidy 42,8 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 44mg
Aroma profil: tóny mléčné zmrzliny, šampaňského, mandlí a květin. Kyselé tóny a osvěžující mléčná chuť.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády.