CellGuardian - Insan 30 tablet

2 279 Kč / ks
Skladem

Doplněk stravy z 9X korejské fialové bambusové soli, speciální formy chelátu mědi vaječného bílku a česnekového extraktu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Unikátní doplněk stravy ze speciální chelátové formy mědi a vaječného bílku v kombinaci s 9X korejskou fialovou bambusovou solí a korejským česnekovým extraktem.

  • Klíčový nápad vynálezce 9X bambusové soli Insan II-hoon Kima
  • Světové patenty v 15 zemích, včetně USA, Číny, Evropy a Japonska
  • Účinnost ověřena 7mi vědeckými studiemi včetně prací SCI (reference u výrobce https://en.insan.com/)
  • Bezkonkurenční v přírodních doplňcích pro osoby zaměřené na rychlé a silné protirakovi*né a protizáně*livé účinky
  • Neobsahuje vaječné DNA, takže je vhodné ke konzumaci i pro osoby s alergií na vejce
  • Přírodní složení a naturální vysoká efektivita
  • Snadné užívání (zapíjení malých tablet)
  • 7,5mg chelátu mědi v dávce

Přestože legislativa EU nedovoluje vytvořit popis potenciálu plnohodnotným, níže naleznete maximální informační zázemí tohoto konkrétního produktu - doplňku stravy.

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

Měď přispívá k normální funkci nervového systému a metabolismu, k normální psychické činnosti, ke zdravému imunitnímu systému a udržování pojivových tkání, k pigmentaci vlasů a pokožky, k ochraně buněk před oxidačním stresem (antioxidant) a k normálnímu transportu železa v těle.

CellGuardian, patentovaný objev vyvinutý Insan Oriental Medical Clinic, kombinuje speciálně vyvinutou chelátovou formu mědi (chalcanthit) s vaječným bílkem a nabízí zcela přírodní vitalizující vlastnosti. Tato inovativní látka se používá jako přírodní doplněk při terapiích u řady náročných chor*b u osob zaměřených na: rakovi*u mozku, jater, plic, tlustého střeva, prsu, vaječníků a dělohy, dále cukr*vku, artrit*du, atopic*ou der*atitidu, ankylo*ující spondylit*du a další.

Cellguardian je doplněk stravy, složený z vaječného bílku-chalcanthitu, 9krát pečené fialové bambusové soli a česnekového extraktu.
Tato směs je vyrobena z kombinace síranu měďnatého (CuSO4-5H2O: základní minerál, který se také přidává do kojenecké výživy) jako unikátního chelátu s vaječným bílkem. Historicky byla měď (damban) uznávána ve starých korejských a čínských lékařských textech pro její silné proti-nádo*ové vlastnosti a detoxikaci různých jedů.

Vynález CellGuardianu se datuje do 30. let 20. století, kde byl jeho objevitelem byl Dr. Insan Kim II-Hoon, průkopník bambusové soli a orientální medicíně na rakovinu. Průkopnická syntéza mědi a vaječného bílku Dr. Kima vedla ke vzniku „vaječnobílku-chalkantitu“. Tato inovativní sloučenina vykazuje jedinečné protira*ovinné a protizá*ětlivé účinky, které se diametrálně liší od vlastností samostatné mědi a vaječného bílku. Důležité také je, že "vaječný bílek-chalcanthit" neobsahuje vaječné DNA, takže je vhodný ke konzumaci i pro osoby s alergií na vejce, čímž se rozšiřuje jeho dostupnost jako doplňku stravy.

Dr. Insan, průkopník orientální rakovinné medicíny v Koreji, důmyslně spojil své vynálezy: vaječný bílek-chalkantit a 9X fialovou bambusovou sůl. Tato směs byla v praxi jeho generací nápomocná při léčbě pacientů korejské orientální kliniky s různými nevyléčitelnými nemocemi, včetně ra*oviny. Insan orientální lékařská klinika s bohatou historií přesahující 150 let a 5 generací pokračuje v tomto dědictví a nadále používá vaječný bílek-chalcanthit jako kritický doplněk při léčbě mnoha "nevyléčitelných" stavů.

Vyvinutý do snadno konzumovatelné tabletové formy "CellGuardian" využívá terapeutické vlastnosti vaječného bílku-chalkantitu a medicinání 9X lékařské fialové bambusové soli. Tato vitalizující funkční "potravina" byla vědecky ověřena pro své silné proti*ánětlivé účinky, jak bylo prokázáno v pracích SCI a sedmi dalších studiích. Tyto studie odhalily, že CellGuardian významně potlačuje produkci klíčových zá*ětlivých mediátorů, jako je nadměrný oxid dusnatý (NO) a prostaglandin E2 (PGE2). Inhibuje také sekreci prozá*ětlivých cytokinů, včetně interleukinu 1β (IL-1β) a tumor-nekrotizujícího faktoru alfa (TNF-α) a aktivuje kapsázu-3 k indukci apoptózy v ra*ovinných buňkách (reference u výrobce https://en.insan.com/).

Kromě toho byla účinnost vaječného bílko-chalkantitu-bambusové soli při léčbě artri*idy prokázána ve studii publikované v časopise korejské společnosti laboratorní zoologie (2016). Tento výzkum prokázal významné snížení IL-1β, IL-6, NO a produkce PGE2 na zvířecích modelech art*itidy vyvolané jodoacetátem sodným.

Histopatologickými studiemi byl navíc potvrzen terapeutický účinek sloučeniny na atopickou der*atitidu. Výzkum odhalil jeho účinnost při inhibici sekrece imunoglobulinu E a zlepšení poměru IL-4/IFN-y na zvířecích modelech atopické der*atitidy. (zveřejněno v Indian Journal of Pharmaceutical Sciences (2022)

Součástí každého balíčku je 4-stránková brožura s více informacemi, které zde nelze sdílet.

Základní videomateriály výrobce

 

***

Detailní popis složky 9X bambusové fialové soli:

Toto je ultra speciální a nejvíce medicinální sůl planety. První fialová bambusová sůl byla původně vymyšlena korejským bylinkářem a doktorem panem Dr. Insanem v roce 1917 a od té doby je prospěšná lidskému zdraví po celém světě. Dnes již k dokonalosti dovedená verze - tzv. fialová 9násobná (9X) bambusová sůl s pH 11+ a 10+ procentním obsahem minerálů nad rámec sodíku ve složení je dostupná ve dvou formách - sypká (jemný prášek) a celistvá jako fialové krystaly.

Tuto lékařskou sůl, která byla dlouho vyráběna a uchovávána pouze pro terapie v Insanově lékařské rodině, zrodila 3. generace Dr. Kim Il-hoona, který byl v Koreji nazýván božským lékařem a hrdinou století. 9násobná bambusová sůl se vyrábí 9krát opakovaným pečením, tavením a vytvrzováním pomocí ohně z borovicového dřeva poté, co se do bambusových trubek vloží korejský mořský solný květ ze Západního moře. Tato vysoko-funkční fialová sůl slouží pro terapeutické účely a samozřejmě tedy není primárně úrčená pro ochucení a solení pokrmů a do kuchyně a i když je možné ji takto používat, je potřeba počítat se silným sirným aroma a vysoce minerální chutí, na kterou je potřeba si zvyknout. Vzhledem k vlastnostem a účelu použití však nejde o žádnou seriózní překážku.

 Korejská mořská sůl pro výrobu 9X fialové bambusové soli se sklízí v oceánu na západním mořském pobřeží Koreje pouze pomocí organických a udržitelných metod. Vyrábí se výhradně ručně tradičním způsobem: nezahrnuje žádné techniky hromadné výroby. Výroba tzv. 9X Purple Bamboo Salt trvá tradičně přes 3 roky! A to podle pečlivé a složité metody. Mořská korejská sůl se suší na slunci, ukládá se do bambusových trubic a je pokryta speciálním jílem bohatým na minerály. Bambusové trubky se poté umístí do pečící pece na borové dřevo a všechny tyto kroky se 9 krát opakují! „Láva“ soli, která vzniká při vysokých teplotách 1600-2500°C v posledním kroku, vytváří menší molekuly, které jsou pro tělo mnohem snadněji vstřebatelné. Proces také odstraňuje toxické prvky. Díky vysokým teplotám pečení aktivní uhlík a síra z bambusu způsobí, že sůl zfialoví.

Tato speciální bambusová fialová sůl je součástí nejznámějších tradičních léčebných postupů v Koreji a dalších asijských zemích. Bambusová sůl obsahuje více než 80 esenciálních stopových minerálů a mikroživin (dle některých laboratorních výsledků v ní bylo potvrzeno 92-96 prvků).

Základní výhody:

  • Ultra silný přírodní antioxidant: lze denně používat, k pomoci tělu přirozeně odvrátit oxidační proces a snížit poškození způsobené volnými radikály a obnovu normální funkce vnitřních orgánů. 
  • Nejbohatší na minerály a prvky: vysoce remineralizující a alkalická 9X fialová bambusová sůl je organická sloučenina bohatá na 80+ minerálů pocházejících z přírodních zdrojů. Podle KIST (Korea Institute of Science and Technology) v analýze bambusové soli ve srovnání s jinými vysoce minerálními přírodními solemi vyšly minerály jako draslík, vápník, hořčík, jód, železo, mangan, fosfor, zinek, stroncium, germanium a síra jako daleko hojnější.
  • Nejvyšší zásaditost v soli vůbec (pH 11+): pomáhá udržovat naše zásadité PH (7,35 -7,45) a neutralizuje toxiny. Podporuje zdravé alkalické hladiny a snižuje nezdravé kyselé hladiny. Má alkalizující účinek jak na tělo, tak na vodu a jídlo.
  • Dlouhodobé výhody pro imunitní systém pomocí více než 80 minerálů.
  • Vysoce efektivní pro čištění krevních buněk a detoxikaci orgánů. Stimuluje buněčný metabolismus a tím pomáhá předcházet metabolickým dysfunkcím.
  • Eliminace toxinů: Její silná penetrační schopnost urychluje neutralizaci toxinů a pomáhá vylučovat toxiny z těla. Po terapeutických programech uživatelé uvádí podstatné výhody, jako je zlepšení energie a svěžest, lepší trávení, čistší pleť, pravidelné vyprazdňování a zvýšená koncentrace.
  • ORP/Ultra vysoká redukční schopnost: redukční výkon je síla, která redukuje oxidovaný materiál zpět do původního stavu (viz níže).
  • Čistí, reguluje a vyživuje přirozeně tělo bez vedlejších účinků: Lze ji užívat společně s dalšími doplňky stravy; dokáže neutralizovat toxiny a zvýšit rychlost vstřebávání živin více než desetkrát.
  • Přirozená pomoc jako alternativa běžné kuchyňské soli v péči o srdce a krevní oběh i hladinu cholesterolu.
  • Přirozená pomoc jako alternativa běžné kuchyňské soli v péči o klouby a kosti - předcházení/zmírnění bolesti kloubů a vazů spojené s artritidou a remineralizací také snížení rizika osteoporózy.

Nevýhody:

  • Velmi vysoká cena (jedná se o nejdražší sůl světa)
  • Extrémní délka a složitost výroby
  • Specifické silné sirnaté minerální aroma

Bambusová sůl je velmi koncentrovaná a má skutečně malou molekulovou velikost pouze 1/100 normálních molekul soli (300-600 angstromů). To jí umožňuje volný pohyb mezi buněčnými membránami. Normální molekula soli je poměrně velká, a proto zůstává v krevním řečišti a vytahuje vodu z buněk. Bambusová sůl se však snadno vstřebává i vylučuje, díky své mini molekulové velikosti. Vstřebatelnost jejích minerálů dosahuje 98%, protože jsou to lávově roztavené koloidní minerály. To umožňuje ultra-vysokou biologickou dostupnost minerálů pro lidském buňky.

Jedinečná alchymie, která vzniká při pražení a tavení, také mění struktury molekul na vysokoenergetické struktury. Díky tomu je aktivnější v tělesných reakcích, a tedy ještě silnější a velmi potentní. Energie a esence z bambusu, borovice, neznečištěného červeného a žlutého jílu a ohně proniká do hmoty této soli, maximalizuje absorpci stopových minerálů a zvyšuje její redoxní potenciál.

Bambusová sůl má vyšší redoxní potenciál, protože obsahuje více OH skupin než jiné soli. Redukční vrchol bambusové soli je asi třikrát širší než u sluneční mořské soli, pokud jde o ampérometrii redoxního potenciálu (počet iontů). Bambusová sůl má tedy alkalické vlastnosti, více OH skupin a vyšší antioxidační aktivitu!

Bambusová sůl je unikátní přírodní multiminerální komplex díky širokospektrálnímu obsahu obsažených minerálů a elementů. 9X Purple Bamboo Salt je úplně jiný produkt než běžné minerální soli. Nejen kvůli malé velikosti molekul a vysokoenergetické povaze, ale také kvůli změně obsahu stopových prvků, například zvýšené koncentraci zinku, draslíku a manganu.

Video výrobce:

Ukázka výroby jiného výrobce (její vynálezce Dr. Insan nikdy 9X bambusovou sůl nepatentoval, místo toho zanechal přesný návod a postup pro její produkci veřejnosti, aby se časem dostala k co nejvíce lidem po celém světě a nebyla "vlastněna" a regulována jednou korporací).

***

Legenda elementů

Traduje se, že jakési původní postupy kombinující sůl a bambus byly vyvinuty již před více než 1000 lety buddhistickými mnichy. Základní hluboká idea je, že výroba bambusové soli zahrnuje pět prvků/elementů (voda, země, vzduch, oheň a éter). Jde o transformaci mořské soli na vysoce biologicky dostupné koření s neobvyklými terapeutickými a detoxikačními vlastnostmi.
Proces pěti prvků začíná sluncem vysušenou mořskou solí z Korejského zálivu (prvek vody). Sůl je plněna do bambusových trubic starých 3 a více let. Jelikož bambus je nejrychleji rostoucí rostlina na planetě a může během krátké doby dosáhnout výšky 50 stop a během svého růstu spotřebovává všudypřítomnou kosmickou energie zvláštním způsobem jako žádná jiná rostlina předpokládalo se, že bambus poskytuje prvek éteru. Dále je bambus utěsněn jílem bohatým na minerály z okolní oblasti (prvek Země). Bambusové trubice naplněné solí se poté pečou při obrovských teplotách (prvek ohně) za použití borovicového dřeva z místní oblasti (borové dřevo poskytuje mechanismus začlenění prvku vzduchu prostřednictvím kyslíku při spalování bambusu).
Výše uvedený proces se opakuje devětkrát a při každém vypálení soli se spálí nečistoty a živiny z bambusu, borovice a jílu se asimilují do soli. Opakovaná palba shromažďuje a koncentruje prvky a posílá je do stavu vysoké rotace.  
Bambusová sůl má obzvláště vysoký obsah síry, která je okamžitě rozpoznatelná v její chuti a silném aroma. Síra je šestým nejhojnějším makrominerálem v mateřském mléce a třetím nejhojnějším minerálem lidského těla podle procenta celkové tělesné hmotnosti. Aminokyseliny obsahující síru (SAA) jsou methionin, cystein, cystin, homocystein, homocystin a taurin. Velký počet jedinců trpí nedostatkem – zejména starší lidé, nemocemi a zraněními oslabení jedinci a také ti ve vegetariánské/vegan komunitě. Je to jeden z důvodů, proč bývají doplňky organické síry jako MSM (methylsulfonylmethan) a DMSO tak užitečné. Přítomnost biologicky dostupné síry z bambusové soli podporuje mnoho metabolických funkcí. Může však způsobit detoxikační reakci a není nezbytně doporučen pro osoby vysoce citlivé na síru. Bambusová sůl také obsahuje vysoké množství biologicky dostupného jódu – kritického v dnešním životním prostředí. Tím tato sůl vydatně podporuje štítnou žlázu.
 
***

ORP - Antioxidant - Alkalizátor

Pouhým přidáním této 9X bambusové soli do různých potravin a nápojů nebo vody se kyselé potraviny změní na neutrální nebo zásadité. Eliminuje chlor, redukuje oxidaci maximálním potenciálem a mnoho dalšího..

ORP je zkratka pro oxidačně redukční potenciál. Ten má buď kladné nebo záporné hodnoty. Čím vyšší je kladná hodnota ORP nápojů nebo potravin, tím je pro lidské tělo škodlivější (oxidační). Čím vyšší je záporná hodnota, tím je pro lidské tělo prospěšnější (antioxidační). ORP rovněž měří schopnost rozkládat kontaminanty, aby byla voda čistší. Čím nižší je ORP, tím lépe může každá látka čistit kapalinu.

Antioxidanty jsou pro tělo velmi dobré a lze je měřit pomocí potenciálu redukce oxidace (ORP). Čím zápornější číslo, tím silnější je látka jako antioxidant a 9X bambusová fialová sůl má ORP -464 až -300 mV. Naopak například sladká sodovka má ORP +400.

Test oxidačně redukční síly 9X bambusové soli (rez) - dali jsme hřebíky do 10% roztoku 1. rafinované soli, 2. minerální soli, 3. destilované vody a 4. do 9X bambusové soli a pozorovali změny:

Hřebíky v rafinované soli, minerální soli a destilované vodě silně zrezivěly, zatímco ty v roztoku 9X bambusové soli jsou redukovány aniontovou minerální složkou a i již rezavé hřebíky postupně zčernají a jsou zcela obnoveny.

Další experiment, kdy byly ocelové tyče vloženy do různých druhů solných roztoků o koncentraci 19% prokázal i po dlouhých 10 letech velký rozdíl mezi obyčejnými solnými roztoky a 9X bambusovou solí. Ocelové tyče v rafinované soli nebo mořské soli silně zrezivěly a zoxidovaly, zatímco ocelová tyč v 9X bambusové soli byla zachována úplně stejně čistá jako před 10 lety! Rez byla nejvýraznější u rafinované soli (běžná kuchyňská sůl) a stále silná také u mořské soli, zatímco u bambusových solí různých stupňů pečení nebyla téměř žádná a u 9X vůbec žádná. Pozn.: oxidace je podobný proces jako to, co v lidském těle nazýváme stárnutím.

***

Test odstraňování chlóru pomcí 9X bambusové soli. Vyzkoušejte si proces odstraňování chlóru ve vodě z vodovodu pomocí 9X bambusové soli i sami doma:

***

Zásaditost - pH 11+ 9X bambusové soli

pH znamená „potenciál Vodíku (vodík = Hydrogen)“, což se týká aktivity vodíkových iontů. Úroveň aktivity udává, jak kyselá nebo alkalická (zásaditá) látka je. Spektrum aktivity se nazývá pH stupnice a pohybuje se v rozmezí 0-14 (viz níže).

Kyselé látky mají nízké hodnoty pH a blíží se nule. Bateriová kyselina má nejnižší hodnotu pH. Alkalické látky (zásady) mají vysoké hodnoty pH blížící se 14. Čistič odpadů má nejvyšší hodnotu pH. Čistá voda má neutrální pH sedm. Hladiny pH ovlivňují mnoho aspektů každodenního života. Např. zaměstnanci bazénu měří hodnoty pH, aby vodu udrželi čistou. Lékaři měří hodnoty pH, aby pomohli diagnostikovat zdravotní stavy, jako jsou problémy s ledvinami aj. Farmáři a zahradníci měří hodnoty pH půdy, aby určili, které rostliny porostou v určitých oblastech nejlépe. Zatímco lidské tělo se skládá převážně z vody, lidská krev je mírně zásaditá s pH 7,3–7,4.

V bambusové mořské soli jsou různé minerály jako vápník, hořčík, železo, mangan, fosfor, síra aj. a obsah těchto minerálů se značně mění, když je sůl zpracována jako 9X bambusová sůl. Výrazně se zvyšuje obsah draslíku, chloru, vápníku, hořčíku, železa, manganu, fosforu, křemíku, síry, zinku aj. (znovu s každým stupněm procesu pečení), mezi nimiž je obzvláště obsah zinku, křemíku a síry značně navýšený. Analýzy dokládají, že 9X bambusová sůl obsahuje tolik minerálů a prvků jako mnohé elektrolytycké minerální doplňky stravy, ale navíc v ultra lehce vstřebatelné formě díky své molekulární váze a velikosti částic (viz výše), proto je její zásadité pH 11,05 tak extrémně vysoké.

Sůl a minerály jsou nezbytné pro lidské tělo v prevenci i boji proti choroboplodným zárodkům a nemocem. Dr. Insan ve své knize "Svatá medicína" napsal – „Díky minerálům se tělo živých tvorů nerozkládá. Když tělní tekutina postrádá určité minerály a prvky, vzniká zánět, který se může postupně vyvinout v rakovinu aj. závažné problémy, pokud trvá příliš dlouho.“

Dnešní potraviny jsou často chudé na minerály a prvky, kvůli vyčerpání půdy a dalším vlivům rychlo-produkce. Mnohé potraviny jsou dnes daleko chudší na minerály než v minulosti také kvůli znečištění. Proto Dr. Insan zaznamenal: „ Nejcennější minerály se získávají, když se minerální sluneční mořská sůl vložená do bambusu peče na borovém dříví s vysokým žárem opakovaně 9 krát.“

Díky tomu, že 9X bambusová sůl je sůl extrémně alkalická s hodnotou pH 11+ (většina druhů solí je vždy kyselých nebo neutrálních) má silný neutralizační účinek na kyselé potraviny i vodu a při pravidelné konzumaci pomáhá tělu lehce udržovat zdravou acidobazickou rovnováhu, zejména u osob s přemírou kyselinotvorných potravin a vlivů, v jejich životním stylu.

pH lidské krve nemůže kolísat. Přežití závisí na stázi 7,3 – 7,4. Plíce a ledviny hrají hlavní roli při udržování pH krve. Různé orgány v těle však mají různé hodnoty pH. Například žaludeční kyselina je vysoce kyselá. pH moči se může lišit v závislosti na tom, jaké odpadní látky ledviny vylučují. Orgány pracují ve vzájemné harmonii, aby udržely homeostázu alias rovnováhu. Když se vystavujeme vysokým hladinám kyselin nebo zásad po delší dobu, může to negativně ovlivnit tělo. Zdraví kostí je zvláště ovlivněno hladinami pH. Jak je uvedeno v časopise Journal of Nutrition z roku 2008, „Acidobazický stav je v nutriční medicíně stále důležitější". Regulace pH uvnitř i vně buněk je nezbytná pro enzymaticky řízené metabolické procesy v lidském těle. Během evoluce člověka obsahovala obvyklá strava, dokonce i ta obsahující hojné živočišné bílkoviny, většinou přebytek ekvivalentů zásad. Po vynalezení zemědělství a chovu zvířat však byly zejména, plody, ovoce a zelenina bohaté na alkálie stále více nahrazovány živočišnými krmivy produkujícími čisté kyseliny a obilnými zrny. Proto je, spolu s vysokou spotřebou cukru, kysele působícími nápoji, znečištěním a toxiny i demineralizujícím životním stylem denní zatížení čistými kyselinami při současné konvenční stravě v průměru 50–100 mEq/d. V důsledku toho se mohou rozvinout stavy chronické metabolické acidózy nízkého stupně a chronického zánětu, které v dlouhodobém horizontu mohou významně přispět k poškození mnoha tělesných funkcí, z nichž nejlépe prozkoumanou je udržování funkce kostí.

Časopis Journal of Environmental and Public Health z roku 2012 uvedl: „Pokud jde o pH a čistou kyselou zátěž v lidské stravě, došlo k výrazné změně od civilizace lovců a sběračů do současnosti. Nadbytek bílkovin ve stravě s vysokou kyselou renální zátěží může snížit hustotu kostí, pokud není tlumen požitím doplňků nebo potravin bohatých na alkálie. K prevenci osteoporózy a sarkopenie je však nezbytný dostatek bílkovin; proto může být nutné zvýšit množství ovoce a zeleniny spíše než omezit kysele působící bílkoviny.“ Melanie Peters z UC San Diego Health uvedla v článku pHear pHactor, že: „Pokud by někdo přijal přísnou zásaditou dietu s 80+ procenty zásaditých potravin a 20 nebo méně procenty kyselých potravin, jak doporučují některé webové stránky a terapie, může existovat zvýšené riziko určitých vitamínových nebo proteinových nedostatků. Optimální dieta opět předpokládá, že člověk konzumuje různé potraviny založené jak na ovoci a zelenině tak po nich i obilné výrobky, bílkoviny a zdravé tuky.“ Zkrátka jde o rovnováhu.

Osobně doporučuji zaměřit se u živočišných produktů na ty, které působí na tělo více neutrálně nebo dokonce i mírně alkalicky jako je například čerstvé kozí mléko a produkty z něj VS standardizované kravské, domácí křepelčí vajíčka VS konvenční slepičí apod. a ty velmi silně kysele působící průmyslově zpracované potraviny jako sladké sodové nápoje, energy drinky a stimulanty, uzeniny a masové polotovary, rafinované sacharidy, sladkosti a chipsy, bonbóny apod. - zkrátka maximálně omezovat a pokud už se v jídelníčku objeví, náležitě je alespoň balancovat zásaditými potravinami nebo minerálními doplňky (jako je například tato sůl). Také je vysoce vhodné nahradit běžnou kuchyňskou sůl s nízkým pH nějakou kvalitnější s přirozeným obsahem minerálů a zásaditým působením.

***

Sodík, který v každém případě tvoří většinu obsahu této soli - je zcela esenciální elektrolyt, který reguluje množství vody v těle. Sodík také hraje významnou roli v nervových impulzech a svalových kontrakcích.

Osobně doporučuji kvůli chuti na běžné solení v kuchyni zejména specifickou nerafinovanou mořskou sůl - tzv. "solný květ" (flor de sal - okolo 3-5% minerálů nad rámec sodíku), keltskou a arktickou (okolo 5% minerálů nad rámec sodíku). Tuto fialovou bambusovou sůl (10%+ minerálů nadrámec sodíku!) lze také použít, ale bude nutné experimentovat s jejím silným sirným aroma (například v kombinaci s vajíčkem natvrdo :). Pro dokonalé a snadné užití již velmi brzy doskladníme také verzi v kapslích! 

Čisté stopové minerály a pH této korejské bambusové soli jsou to, co ji staví na vrchol - tvoří okolo 10% celé hmotnosti - přináší silnou kombinaci základních minerálů, včetně draslíku, fosforu, hořčíku, síry, vápníku, mědi, chrómu, fluoridu, jódu, železa, stroncia, molybdenu, manganu, selenu, zinku, lithia, baria a germania, které nebyly přidány uměle! (Typicky jsou vločky z běžné mořské soli 99% chloridu sodného s velmi malým stopovým obsahem minerálů pod 0,5-1%!).

Důležitost soli pro sportovce je naprosto neoddiskutovatelná. Většina sportujících lidí bohužel ani netuší, že sůl a voda jsou mnohem lepší stimulátor a podpora fyzického výkonu i napumpování než cokoli jiného. 

***

Doplněk stravy. Přírodní patentovaný produkt z 9X korejské fialové bambusové soli a speciální formy chelátu mědi vaječného bílku + česnekový extrakt. 
Obsah: 30 tablet po 600mg
SLOŽENÍ: síran měďnatý, přírodní bambusová sůl (9X fialová varianta), prášek z praženého česneku (Korea), prášek z fermentované rýže (Korea), vaječný bílek (Korea), stearát hořečnatý. Obsahuje vejce.

Doporučené dávkování: 3 tablety v průběhu dne zapít vodou
NUTRIČNÍ DATA:
velikost porce: 1 tableta (600mg); 30 dávek v balení (při užívání 3 tablet denně - 10 dávek)
Obsahuje 270mg sodíku (14% RHP) a 7,5mg mědi (938% RHP) v jedné tabletě.
Není zdrojem kalorické energie, bílkovin, sacharidů ani tuků.
Obsahuje 0 kalorií.

Země původu: Korea
Výrobce: ARIBIO H&B Co.,Ltd./Location: 77, Hangbang expo-ro 5-gil, Jecheon-si, CHungcheongbuk-do, Korejská republika PRO: INSAN BAMBOOSALT,INC., 99-25, Dabyeot-gil, Byeonggok-myeon, Hamyang-gun, Gyeongsangnam-do, Korejská republika

Minimální trvanlivost: dle data na zadní straně obalu
Skladujte na suchém, temném a chladném místě.
Upozornění: Ukládat mimo dosah dětí. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Pokud jste těhotná, kojící či užíváte léky na závažný zdravotní stav, konzultujte použití se svým lékařem či lékárníkem. Pokud dojde při užití k nevhodné reakci zastavte užívání a konzultujte s lékařem. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz