BrainMax Pure Super kakao z Peru, BIO
Detailní popis produktu
To pravé zlato z Peru!
Kakaový prášek z čistých peruánských bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů a zdravých tuků. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.
Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakaoz Peru je nealkalizované a jako takové má světlejší hnědou barvu. Obsahuje vysoké množství flavonoidů, které pomáhají v boji proti volným radikálům. Uchovává si více přírodních živin, včetně antioxidantů a minerálů, než alkalizované varianty, které mohou mít ztrátu některých prospěšných látek během zpracování. Navíc si zachovává svou originální chuť a aroma, které je bohatší a intenzivnější, což dává možnost využít ho v různých receptech s přirozenou sladkostí a chuťovými nuancemi.
Odrůda Criollo
Odrůda kakaa Criollo je považována za královnu mezi kakaovými boby díky své výjimečné kvalitě a jedinečné chuti. Je známá pro své jemné a komplexní chuťové profily, které zahrnují ovocné a květinové tóny. Ačkoliv představuje pouze malý podíl celosvětové produkce kakaa, její rarity a náročnost na pěstování z ní dělají skutečný poklad pro všechny milovníky kvalitního kakaa.
Ne všechno čemu se říká kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Pěstuje se v ideálních podmínkách tropického klimatu, které umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosáhnout vynikající kvality. Tato oblast je proslulá svými tradičními metodami pěstování, které zahrnují organické techniky a udržitelné zemědělství, což přispívá k ochraně životního prostředí a místních ekosystémů.
Možnosti použití kakaa
Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2-3 polévkové lžíce kakaa s klasickým kravským nebo rostlinným mlékem. V případě potřeby můžete přidat i adaptogeny jako je maca, ashwagandha nebo lékořice. Kakao můžete přidat také do proteinu, dezertů nebo pečení.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše Super cacao z Peru má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Výživové údaje | na 100g |
---|---|
Energetická hodnota |
|
Tuky | 21 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12,5 g |
Sacharidy | 46,75 g |
- z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 32,5 g |
Bílkoviny | 23,8 g |
Sodík | 28 mg |
Vápník | 124,10 mg |
Železo | 12 mg |
Draslík | 1,360 mg |
Složení: 100% Theobroma kakao prášek, odrůda Criollo*. *produkt z ekologického zemědělství. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na etiketě.
Země původu: Peru
Distributor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.